Transwaggon

Vanliga frågor

Är TRANSWAGGON dotterbolag till Deutsche Bahn?

Nej, TRANSWAGGON är inte något dotterbolag till Deutsche Bahn, utan ett privatägt företag.

Kör TRANSWAGGON farligt gods?

Våra slutna vagnar lämpar sig också för transporter av farligt gods i packeterad form. En stor del av våra vagnar är dessutom utrustade med gnistskyddsplåtar, som är en förutsättning för transporter av explosivt gods.

Kör ni också till Spanien/Ryssland/Storbritannien/Finland?

TRANSWAGGON genomför även transporter till/från Spanien, varvid våra vagnar trots den spanska spårbredden inte omaxlas. TRANSWAGGON använder sitt eget framtagna system med växelbehållare eller ombesörjer omlastning till bil vid spanska gränsen.

TRANSWAGGON:s vagnar går på grund av sin profil inte att köra i Storbritannien. En transport till Storbritannien kan av oss endast offereras som en bruten transport.

Det ryska (GUS) spårnätverket (1.520 mm), den finska järnvägen (1.524 mm) liksom även den spanska järnvägen (1.668 mm) har en större spårbredd jämfört med de europeiska järnvägarna (1.435 mm). Transporter till GUS genomförs därför i regel på basis av en bruten transport med omlastning vid gränsstationen.

Har ni vagnar med låsningsbara transportskyddsväggar?

TRANSWAGGON har f n ett begränsat antal Habiills-6 vagnar med låsningsbara mellanväggar. Vagnserien Habbiins-15 erbjuder möjligheten, att kompletteras med transportskyddsväggar efter kundens behov och önskemål. Därutöver kan TRANSWAGGON erbjuda ett antal ytterligare transportskyddslösningar, speciellt till bilindustrin.

 

Har ni dubbeldäckare/trailervagnar/containervagnar?

TRANSWAGGON kan inte offererar några dubbeldäckare.

TRANSWAGGON har inga djuplastnings-eller s.k. låggolvsvagnar. Däremot kan vi erbjuda våra kunder våra flakvagnsenheter, TRANSWAGGON 1060, TRANSWAGGON 850 eller TRANSWAGGON 800 med lasthöjder från ett minimum av 80 cm som ett lämpligt alternativ för transporter av stora fordon.

TRANSWAGGON har inga containerlastvagnar. Däremot klarar våra flakvagnsenheter att transportera bostads-, kontors- eller byggnadscontainer som inte behöver särskild särkringsanordning i form av containerfästen.

 

Erbjuder TRANSWAGGON även speditions-/logistiktjänster?

Ja, vid behov erbjuder vi våra kunder även kompletta speditionella/logistiska lösningar.

Har ni 2-axliga-/4-axliga boggie öppna vagnar?

TRANSWAGGON har inga 2-axliga vagnar. Vår flakvagnspark består av 4-axliga kortkopplade vagnsenheter av typ Laa..

 

Har TRANSWAGGON vanliga lastnings-/säkringsanordningar?

Ja, TRANSWAGGON:s flakvagnar är bl a utrustade med flyttbara hjulförstängningsssytem för att kunna lastsäkra fordon med hjul. (RV.pdf).

Till vår vagnserie Habbiins-15 finns även kilar för att säkra liggande pappersrullar. Ytterligare lastningshjälpmedel som t ex kedjor/remmar eller vändskivor tillhandahålls inte av TRANSWAGGON.

 

Genomför TRANSWAGGON lastning och lossning av vagnarna?

Principiellt ansvarar kunden för lastning, lastsäkring och lossning samt rengöring av vagnarna. I undtagsfall kan en logistisk tilläggstjänst avtalas.